Har ni ätit fisk under pizzatäcke?

När jag var yngre, så hade jag väldigt svårt för fisk, jag gillade inte alls att äta det, om det inte var fiskpinnar vill säga och så klart fisk under pizzatäcke. Det var något som serverades i skolan där jag bodde. Den var riktigt god, men tänkte att de kanske kallade det så bara där. Men så sökte jag på det på nätet och ser att det finns recept på det. Så jag ska ta mig till en fiskbil och köpa hem fisk och laga till det. Så får vi se om det smakar samma som skolan. Längre ner får ni ta del av receptet jag hittade.

En kul sak med fiskbil, det är att det finns även fisk att köpa online. Testa gärna det! Så smidigt!

Ugnsfisk med pizzatäcke

Ingredienser

- 4 portioner

  • 900 g potatis
  • 600 g alaska pollock
  • salt
  • peppar
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk chilisås
  • 1 msk oregano
  • 150 g riven ost
  • 250 g broccoli

Gör så här

Tina fisken (om fryst används).

Sätt ugnen på 200°C.

Koka potatisen.

Lägg fisken i en ugnsform. Salta och peppra.

Blanda passerade tomater, chilisås och oregano i en skål. Häll såsen över fisken. Strö på osten och sätt in formen mitt i ugnen och tillaga tills innertemperaturen på fisken är 56°C, ca 20 minuter.

Skala stammen på broccolin och skär broccolin i klyftor. Koka den ca 4 minuter i saltat vatten.

Servera pizzafisken med potatis och broccoli.

10 nov 2021