Bildesign

Bilar alltså, faktiskt ett hett ämne för den som intresserar sig för design, även om det talas allt för lite om just designaspekten när det gäller bilar. I framställandet av bilar dominerar männen - och inte lite! Detta är en mansstyrd bransch vilket man väl får säga syns tydligt i bilars generella utseende. Om man nu får lov att generalisera så har män tendenser att föredra det som känns futuristiskt snarare än retro; kantigt snarare än rundat och gärna med mycket fokus på teknologi. Jag tror att det finns massor av utrymme för att ta fram lite femininare bilar, såklart utan att göra avkall på funktion och teknik.

En bil för alla

Det finns, enligt mitt tycke, en bil som står ut ur mängden lite när det gäller diskussionen kring bilar och deras feminina och maskulina framtoningar. En Peugeot känns lika cool när det körs av en man respektive en kvinna. De har verkligen lyckats! En Peugeot är en smidig bil, kvalitetssäkrad och bekväm. Många modeller ser små ut på utsidan, men de känns alltid stora inuti. Peugeot är en härlig bil och jag tror att min nästa bil kommer att vara Peugeot.

Peugeotexpert i Örebro

I Örebro finns Jonssons Bil, en bilfirma specialiserad på just Peugeot. I den enorma bilhallen finns hundratals Peugeotbilar av olika årsmodell, färg och tillryggalagda milantal - allt från splitternya till de som har många år på nacken. Fördelen med att köpa sin Peugeot från Jonssons Bil är att man vet att bilen man köper är grundligt fixad och servad och kommer i regel med fina garantier.

Går du i bilköpartankar och har vägarna förbi Örebro är Jonssons Bil verkligen värt ett besök.

26 apr 2016